Translate

miercuri, 23 mai 2012

Ciorba de loboda




Ingrediente ciorba de loboda:

2-3 legaturi de loboda
1 salata
2 legaturi ceapa verde
1 morcov
1 patrunjel
1/2 telina
1/2 l bors sau 2 lamai
2 oua
100 g costita sau kaizer afumat
1 lingura faina
1/2 legatura leustean
2-3 linguri ulei



Modul de preparare a retetei:


Se prajeste carnea afumata in ulei. Se adauga ceapa verde taiata, morcovul, patrunjelul si telina tocate cubulete mici, 1 lingura de faina. Dupa 2 minute se pune loboda si salata taiata fidea, 1/2 lingurita sare si 1-2 l apa. Se lasa sa fiarba zarzavatul (cam 30 minute dupa ce incepe sa clocoteasca), dupa care se adauga borsul sau sucul de lamaie, se potriveste de sare si se mai lasa sa dea 2-3 clocote. Ciorba de loboda se drege cu 2 oua batute si se presara cu leustean tocat. La ouale batute se poate adauga si 100 ml de smantana - in acest caz batem ouale, adaugam smantana si diluam cu cateva linguri de zeama din borsul de loboda, apoi adaugam amestecul in ciorba de salata, amestecand.