Ingrediente supa crema de rosii:
1 kg rosii coapte (sau 1/2 l suc de rosii)
200 g telina 1 ceapa
2 linguri ulei
100 g orez
sare, patrunjel
Modul de preparare a retetei:
Se pun rosiile taiate in bucati, cu un pahar de apa si sare. Rosiile sunt fierte cand se taie usor cu o lingura. Se trec printr-o sita, pentru a se separa sucul de rosii de coji si samburi.
Intre timp se fierb intr-un litru de apa legumele curatate si taiate cubulete. La 5 minute dupa ce incep sa fiarba se adauga orezul. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga sucul de rosii si se mai lasa pe foc 15 minute. Se lasa sa se raceasca, se paseaza supa de rosii ca sa se obtina o consistenta de crema si se adauga uleiul. Supa crema de rosii se serveste cu crutoane, presarata cu patrunjel tocat marunt sau cu parmezan ras.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu